Sissener oppretter kredittfond - jakter nye skarpe hoder

Forvalter Jan Petter Sissener oppretter kredittfond og jakter nye skarpe hoder. Interessen har vært betydelig, sier han.

- Vi har i dag et solid fundament å vokse ut ifra, sier forvalter Jan Petter Sissener til Hegnar.no.

I 2009 etablerte han verdipapirforetaket Sissener AS, som gjennom Sissener Canopus ifølge forvalteren selv tilbyr investorer en attraktiv investeringsmulighet.

Selskapet forvalter i dag i overkant av tre milliarder kroner, og fondet har et globalt investeringsmandat. Nå skal Sissener styrke staben, og har nylig søkt etter en porteføljeforvalter og en kredittanalytiker/forvalter.

- Porteføljeforvalterstillingen er til erstatning for en ansatt som ville ta doktorgrad, og stillingen som kredittanalytiker/forvalter er til ett kredittfond vi skal opprette, forteller Sissener, som i dag teller 15 ansatte.

- Hva ser du etter, hva er en god analytiker?

- En god analytiker har god akademisk bakgrunn, er hardt arbeidende og stadig på søken etter investeringsmuligheter. I tillegg må kandidaten ha som drivkraft ett genuint ønske om å tjene penger for kundene, påpeker Sissener.

Interessen har ifølge forvalteren vært betydelig.

- Det er mange godt kvalifiserte kandidater. Vi har ikke ansatt enda. Å velge tar tid, forteller han.

Sissener Canopus har fem år på rad blitt kåret til beste fond av det engelske magasinet «The Hedge Fund Journal» innen kategorien «UCITS Long/Short Global Equities Fund». Kriteriet for utmerkelsen er det fondet som har oppnådd best risikojustert avkastning.